9 кроків до приготування ідеального кальяну

Якщо ти шукаєш таку інформацію, значить, у кальянній справі ти вже не новачок, і процес вибору тютюну, вугілля, і кальяну ти вже пройшов. І ось настав найцікавіший етап – правильне забиття чаші та насолода від куріння ароматного та димного коктейлю.

Інструкція приготування димного кальяну

Почнемо з основного, а саме візьмемо вже існуючу чашу, глиняну або силіконову. Паралельно ставимо вугілля на розігрів. Не забуваємо набрати воду в колбу і переходимо до забивання. Не думайте що для того щоб приготувати хороший кальян потрібні якісь спеціальні навички. Достатньо дотримуватися невеликої інструкції. Повірте, кальян вам дуже сподобається, і ви будете приємно вражені.

  1. Висипаємо тютюнову суміш на будь-яку зручну поверхню, тарілку, якусь дошку або просто стіл.;
  2. Розпушуємо тютюновий лист, просто пальцями, або застосовуємо звичайну вилку;
  3. Закладаємо невелику кількість тютюну в чашу, ні в якому разі не затрамбовуємо, а просто натрушуємо розпушувану суміш у чашу;
  4. Робимо колодязь у центрі і дивимося на рівень тютюну, він повинен бути нижчим ніж краї чаші, щоб у подальшому при розігріві, тютюн не прилип до калауду.;
  5. Ставимо чашу на кальян і ставимо калауд;
  6. Дивимося на наше розігріте вугілля, вони повинні бути рівномірно червоні, без чорних крапок;
  7. Ложемо вугілля в калауд і накриваємо його кришкою;
  8. НАЙГОЛОВНЕ - чекаємо 7-10 хв, не чіпаємо кальян, не продуємо його і не пробуємо починати курити! Вам, напевно, цікаво, навіщо це робити? Поясню простими словами. Щоб кальян був смачним і димним, тютюнова суміш і чаша повинні прогрітися до потрібної температури, щоб тютюновий лист і аромка почали розкривати свої потрібні ноти. Порівняти цей процес можна із заварюванням чаю, коли ви наливаєте окріп в чайник із заваркою, ви ж не наливаєте його відразу в чашку і не починаєте пити, а чекаєте поки чай настоїться, з кальяном те саме.;
  9. Через 7-10 хвилин можете перевірити чи готовий кальян, робиться це просто, продуйте кальян (зробіть видих у трубку), якщо побачите що з чаші пішов димок, значить можна починати насолоджуватися цим димним коктейлем.

Дотримання такої елементарної інструкції – запорука успіху приготування якісного та смачного кальяну.